أفضل طريقة لعمل البتزا

البيتزا الطريه والخفيفه 
أفضل طريقه لعمل البيتزا بطريقه سهله وسريعه والطعم خرافي مثل أشهر مطاعم بلعالم 

















المقادير :

واحد كيلو دقيق أي أربع كاسات كبيره
500جرام مياه
15 جرام ملح أي ما يعادل معلقه صغيره
5جرام خميره أي معلقه صغيره
20جرام سكر معلقه كبيره
40جرام زيت زيتون
علبه زبادي ساده

الطريقه : 

نضع كل المقادير علي بعض حتي تتكون عجينه متماسكه وتكون مو يابسه كتير ولا طريه كتير وسط
نترك العجينه حتي ترتاح وتخمر ساعة
بعد كده نفرد العجينه ونضعها في الفرمه ونضع عليها صوص البيتزا وهو عباره عن ( نقطع صل شرائح ونقلبه علي الغاو مع معلقع صغيره من زيت الزيتون مقدر بصلتين ونقشر ثلاث حبات طماطم ونقطهم قطه كبيره ونقلبه علي الغاز حتي تنضج الطماطم ونقشر فص ثوم واحد ونضع الفلفلالأسمر رشه والزعتر الناشف وأي البهارات تفضلونها ومعلقه ملح )وبعد ذلك نضيف الحشوه الي تفضلونهامثل الفلفل الحلو والمشروم والذره والنقانق يرجع حسب الذوق وبعد ذلك جبنه الموتزريلا ونضعها بالفرن علي درجه حراره 280درجه لده 10دقائق وبالهنا واشفا.
معلومع مهمه جدا للبيتزا  لكي يصبح قاعده البتزا جميع الجهات شقراء مثل المطاعم يرش بالصينيه قبل فرد العجينه رشه سميد .
شاركه على جوجل بلس

عن Unknown

    تعليقات بلوجر
    تعليقات فيسبوك

0 التعليقات:

إرسال تعليق